Življenje z »malino« po enem mesecu…

Življenje z »malino« po enem mesecu…

Tudi po enem mesecu je življenje z belgijcem enostavno in zabavno. Še vedno sva oba v enem kosu (mislim najine okončine), res pa je, da smo glede grizenja določili stroge »fuj« omejitve. Tako, da če sem iskrena mi za zdaj še ni jasno, zakaj okoli te pasme krožijo izredno negativne zgodbe. Ok, ne me sedaj razumeti, da trdim, da je pasma belgijski ovčar tip Malinois oz. »malina« enostavna pasma, ker ni, daleč od tega (da me nebi kakšen kinolog za ušesa 😊) Želim samo izpostaviti, da zaenkrat ni ne duha in sluha o »divji, nekontrolirani »malini«, ki grize vse okoli sebe« 😊 Se razumemo?

Hja…vendar je potrebno seveda izpostaviti, da se midva s Primožem že od prvega dneva s Conorjem izredno aktivno ukvarjava.

Če ste prebrali vsaj del tega bloga, potem vam je jasno, da najin pes ni cele dneve sam in sprehod vidi zgolj 2x dnevno. Poleg sprehoda, ki traja zjutraj in zvečer min 30min, se z njim čez dan tudi igramo, približno 2x 10-15min, prav tako približno 3-4x dnevno izvajamo treninge poslušnosti, ki trajajo okoli 3-5 min. K temu je potrebno prišteti še ogromno cartanja in dan je počasi okoli. Vsa omenjena časovnica je zgolj okvirna, saj je vse skupaj potrebno prilagajati starosti in počutju psa, tudi zunanji temperaturi in navsezadnje najinemu času, ki ga včasih tudi malce zmanjka. Glede na količino časa vloženega v šolanje Conorja (že par tednov obiskujemo malo šolo, prav tako izvajamo nekaj vaj po spletnem programu Arnolda Kivaga), so rezultati že lepo vidni. Pes že povsem razume povelje »sedi«, »platz«, »up/stoj« in »čakaj«. Obvlada tudi osnovne vaje samokontrole, kot začetni položaj za »poleg«. Nekaj preglavic nam še povzroča povelje »glas« ampak tudi to bo verjetno osvojeno v roku tedna dni. Na sprehodu oz. na povodcu načeloma ne vleče, oz. slednje se občasno zgodi ob obisku novega kraja/prostora.

Z njim se že normalno odpraviva v mesto, na kosilo, na kavo. S seboj sva ga vzela tudi, ko je šel Primož kite-at in ni bil noben problem, če sva ga sama pustila zavezanega v senci nekaj minut. Spoznal in navadil se je tudi že na vodo, tuširanje mu več ne predstavlja noben problem.

Prav tako nam je po enem mesecu uspelo rešiti vse takšne in drugačne probleme okoli male in velike potrebe, kar pomeni, da tudi noč že prespimo. Torej..epilog po enem mesecu? Morda se sliši vse zelo perfektno, ampak, kot že cel čas pisanja bloga poudarjam, je življenje s Conorjem res izredno enostavno. Ali se to lahko zahvalim res dobremu leglu, ali pa najini vzgoji…ne vem. Ampak pes je še vedno za čisto 5 😊

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja