Podaljšujemo dopust in kje za boga se je psu na Hrvaškem sploh dovoljeno kopati?

Podaljšujemo dopust in kje za boga se je psu na Hrvaškem sploh dovoljeno kopati?

Petek, 24.7.2020, dan 47

Aleluja….kaj pa čudovita jutranja budnica, ko naju je z veliko škatlo v roki presenetila lastnica apartmaja Ana 😊. Prišla je hrana za Conorja, kar pomeni, da naš dopust podaljšujemo do torka😀. Vsaka čast Platinum Hrvaška za res hitro dostavo na popolnoma drug konec Hrvaške 👌🏼.

Dopoldne smo preživeli delovno-sproščeno; če se nisva ukvarjala z najinim FB in Instagram profilom ter urejanjem spletne strani (pismo precej smo zadaj z objavami🤕), sva se igrala s Conorjem oz. sva vadila različne vaje poslušnosti. Kaj se najine spletne strani tiče… ne vem ali je bilo res pametno iti »live« tik pred dopustom, saj nama tukaj »primanjkuje« časa…oz…sej veste kako je vse skupaj na dopustu in potem hitro izpadeš neresen, če nisi ažuren na svojih spletnih platformah😳.

Današnje vreme je bilo iz vidika kite-anja mrtvo, torej brezvetrje. »Aleluja, končno malo pavze, oddiha od vetra in mivke ter spoznavanje ostalih morskih kotičkov«, sem si mislila😁, ko je Primož razočarano ugotovil, da danes le ne bo nič.  

Odpravila sva se v bližnjo vasico Duba, kjer smo zadnjič opazili kar nekaj lepih plaž🏝. Ob prihodu sva najprej zagledala ogromen znak s prepovedanim psom😠. »Hudiča, pa kaj je totim Hrvatom? Kaj se grejo isto gonjo proti psom, kot pri nas v Sloveniji?«, sem se jezna vprašala, ko sva se ozirala za plažo, kjer bi bil Conor dobrodošel🤔. Ne razumem tega, res ne. Ok, eno je, da gre za lepo, urejeno hotelsko ali mestno plažo, kjer se strinjam, da pač psi nimajo kaj za iskati. Ampak ne. Tukaj praktično bogu za ritjo, je na vsaki obali, ki ima nekaj lepših skal in kamenčkov, da se pri poti v vodo glih ne razbiješ, velik znak s prepovedanim psom😡.

»Primož, kaj obstaja kje kaka plaža, ko so otroci prepovedani?«, sem jezno zaklicala zaročencu. Da se razumemo otroke imam rada, ampak ne pomnim, da bi bila na plaži, kjer ne bi bilo cviljenja, dretja ali joka otrok. A to pa nobenega ne moti🤔? Da o lulanju in kakanju v vodo (da tudi to sem že videla) sploh ne govorim🙈. Kolikor mi je znano psi ne lulajo v vodo, še manj pa kakajo ali?

Sva se znašla po svoje in vljudno vprašala fanta, ki je pobiral parkirnino in »špilal tamkajšnjo gazdo«, ali vseeno smemo s psom na bližnjo plažo. Ko sva mu razložila, da je še mladič in vzgojen, je privolil🙃. Sedaj je bilo vse na Conorju, da bo res priden, kot tudi na drugih ljudeh, da se ne najde »neko tele« (se opravičujem izrazu), ki bi ga pes pač motil. Da se razumemo…tudi mene izredno motijo nevzgojeni, nesocializirani, bevskajoči psi😠. Nimam pa nič proti mirnim, vzgojenim psom, ki jih dostikrat sploh ne opaziš. Conor je na srečo spadal v drugo kategorijo in je dan na plaži minil mirno in sproščeno😉.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *