Izdelava zunanjega boksa in slaba vest (by Primož)

Izdelava zunanjega boksa in slaba vest (by Primož)

Sobota 8.8.2020, dan 61

Sobotno jutro, ki se začne kot običajno…jutranji sprehod s Conorjem med tem, ko Pija še gladko slini polšter v spalnici 😆.

Po zajtrku moja draga izrazi željo po razmigavanju v koprskem fitnesu😁, sam pa se odločim da je danes »the day« za začetek izdelave zunanjega pasjega boksa👊🏼.

Največji izziv mi za zdaj predstavlja kopanje lukenj za temelje, na katerih bodo v prihodnje stali stebri ograje. Kot je bilo že omenjeno živimo na kraškem (skalnatem) terenu in kopanje zgolj pol metrske luknje lahko predstavlja že kar precejšnji izziv🙄. Ampak imam srečo…prijatelj Tomaž nima problemov s tem, da totalno neizkušenemu človeku (meni)🙈 v roke zaupa majhen (1,5 tonski) kopač.

Kot pri marsikateri stvari izgleda upravljanje takšne mašine od daleč dosti lažje, kot v resnici je🤔. Menil sem, da bo izkop trajal cca uro, ampak ko sem se sam lotil zadeve, se je stvar zavlekla v debele tri ure😆. Komande so sicer logične, ampak ko poskušaš s kombinacijo gibov na ročicah upravljati z roko kopača vidiš, da je za hitro in učinkovito delo potrebno kar precej prakse. Ampak z mašino se nisva dala in po slabih štirih urah je teren vsaj približno izravnan in večina lukenj izkopana. Detajle bo potrebno končati na roke 😆.

Kar se Conorja tiče🙄…hmm…večino dneva je preživel zaprt v kletki, kar ni najboljše za najino tako imenovano »vez«😐. Opažam, da se je njegova poslušnost do mene kar precej zmanjšala v zadnjem mesecu dni. 

Vse to je posledica dejstva, da se z njim zaradi večih razlogov občutno manj ukvarjam kot Pija. V bistvu imam kar malo slabo vest zaradi tega😟. Od začetka sva se s Pijo dogovorila, da bova poskušala čas z njim razdeliti 50-50, kar je na začetku uspevalo. V zadnjem mesecu pa se je na moji strani kar precej podrlo. Pes še posebej pasma belgijski ovčar »malina« se zelo naveže na svojega lastnika in običajno si sam izbere koga v družini bo najbolj poslušal. V najinem primeru se v prvem mesecu ni dalo jasno določiti koga si je zbral…no zdajle kot kaže se Conor nagiba na stran Pije, kar je tudi logično v tem trenutku.

Ampak menim da bitka še ni izgubljena in si lahko njegovo zaupanje še povrnem nazaj v prihodnjih tednih 😇. Bomo videli…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja