Betoniranje in Conor »gradbeni radnik«

Betoniranje in Conor »gradbeni radnik«

Sobota, 22.8.2020, dan 75

Bivanje na Primorskem je fajn☀. Sploh poleti, ko imaš morje blizu🌊….ampak, ko pa gre za gradbena dela in želi človek narediti kaj sam, potem se sledeč – kraški teren pokaže za vse prej kot prijetnega🤦🏼. Primožu prejšnji teden žal ni uspelo končati pasjega boksa….oz. glede na teren, mu ga še nekaj časa tudi ne bo…

Danes je bilo na sporedu betoniranje, ki se je iz prvotno planiranih par ur, zavleklo v skorajda celo-dnevno opravilo🤷🏼. Kljub temu, da sta Primožev oče Rajko in Primož, ko gre za domača »mini« gradbena dela precej izkušena (hišo sta bolj kot ne sezidala sama☺), sta se s postavitvijo temeljev na precej neravno-skalnem terenu precej namučila😫.

Tudi Conorjeva izredna strast in želja do pomoči, jima žal ni pomagala….haha…😆. Ko gre za kopanje, prekladanje kamnov ali desk, je najin mladič glavni. Takrat mu dogaja sto na uro, kot da smo v lunaparku. Teka gor in dol po dvorišču, skače in kopa po pesku, pa krog levo in desno okoli hiše. Prav zabavno ga je gledati😂.

Resnično me zanima, ali bi bil nad delom Rajka in Primoža navdušen tudi, če bi vedel kaj dejansko počneta? Na trenutke se sprašujem kako bo to izgledalo, ko bo pasji boks enkrat postavljen🤔?

Marsikateri kinolog bi imel verjetno pripombe, da bi bilo bolje boks postaviti še preden pride mladič v nov dom. Ampak ja…sej vemo kako je to v praksi. No ok…če imaš nekaj denarja viška, da si lahko privoščiš, da ti kdo drug naredi boks, potem je zadeva definitivno hitrejša…Ampak moj Primož je »mojster«😊za marsikatero domače opravilo in mu je škoda denarja, za stvari, ki jih lahko sam naredi. Plus bojda ga slednje še sproščajo.

Skratka vrnimo se nazaj na pasji boks, ko bo le ta že stal in navajanje Conorja nanj. Predvidevam, da bo na začetku ogromno lajanja in tuljenja (kot je bilo na začetku s hišno kletko/boksom)😆. Še sreča, da je ograja dovolj visoka (dobra dva metra) in je kljub »nori« pasmi res ne bi smel preskočiti….upam vsaj🙈

No bomo videli…ko bo tako daleč…do takrat, pa bo treba še nekaj kapljic potu preliti, da bo boks dejansko stal in bo začel služiti svojemu namenu 😉.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja