Dajmo udarit debato o prehranskih dodatkih

Dajmo udarit debato o prehranskih dodatkih

Sreda, 2.9.2020, dan 86

Končno sva po par dnevih nenehnega »pozabljanja«😆 uspela na pošti dvigniti težko pričakovan paket podjetja Dogoteka. Prejšnji teden sva si namreč pri njih za Conorja naročila prehranske dodatke 💊 in sicer gre za izdelek ProArtLeg® junior.

Preden zavijete s očmi, češ, še ena »naivna«, ki verjame v prehranske dodatke…. 🙈

Iskreno, dolgo sem bila proti. Sploh, ko sem povprek in počez prebrala ogromno informacij o pasji hrani Platinum (s katero hraniva Conorja) in, da poleg le-te resnično ni nobene potrebe po prehranskih dodatkih….do trenutka…

…ko se je moji glavi dozdelo, da smo Conorja »preterali«😆.

Če nas redno berete potem veste, da sem se do danes že nekajkrat spraševala 🤔 koliko gibanja je dovolj oz. preveč za najinega terminatorja (Več o tem tukaj: Koliko gibanja potrebuje 4 mesece stara »malina«?). Po pripetljaju izpred par tednov, ko je Primožev oče Rajko šel s psom na več kot uro trajajoč sprehod, sem začela odgovore na moje vprašanje iskati tudi po raznih FB skupinah😎.

Tako, sem od nekoga zasledila odgovor, da si pri odgovoru na vprašanje, še raznorazni kinologi niso enotni. Gre za precej kompleksno tematiko, ki se razlikuje od pasme, vrste fizične aktivnosti itd. Mi pa je ista oseba svetovala, da morda ne bi bilo slabo v času rasti pasjega mladiča, poseči po kakšnih prehranskih dodatkih oz. za to povprašati najinega madžarskega vzreditelja.

Pa sva ga in dobila odgovor ProArtLeg® junior. Po njegovem pričevanju bojda sledeča zadeva dela »čudeže« v rasti…. Načeloma v neke ful hude čudeže ne verjameva😆, ampak vseeno sva po internetu pobrskala za omenjeno zadevo in presenečeno ugotovila, da slednji izdelek proizvajajo v Sloveniji🙃.

Po natančnem pregledu njihove spletne strani in prebiranju mnenja uporabnikov, sem bila vedno bolj prepričana v koristnost izdelka. Načeloma se na posamezne učinkovine v dodatkih ne spoznam, vem pa da imajo glukozamin in ostali vitamini ter minerali (selen, vitamin C, Spirulina itd) pomembno vlogo pri razvoju kosti in sklepov.

Če logično pomislimo in potegnemo vzporednice s človeškim svetom; prehranski dodatki se običajno priporočajo takrat,

👉🏼 ko osnovna hrana ni dovolj polnovredna ali,

👉🏼 ko gre za športnika, ki z normalno prehrano ne more v telo vnesti dovolj vitaminov in mineralov.

Vrnimo se nazaj v pasji svet🐶; čeprav so briketi Platinum (če gre verjeti zapisu na strani proizvajalca) izredno kvalitetni, težko rečem (sicer kot laik😇), da so za psa resnično polnovredni in drugič, Conor  je še mladič, torej mu dodatki v času rasti lahko kvečjemu koristijo.

Kako se bo zadeva odnesla v praksi bomo videli. Med samim odpiranjem paketa, je bil Conor nad njim noro navdušen, če bi bilo po njegovo bi pojedel kar celo škatlo …haha 😆… Skratka bom v naslednjih tednih poročala ali opazim pri njegovi »rasti« kakšno razliko.

Več o tem zakaj je resnično potrebna previdnost pri aktivnosti vašega pasjega mladiča pa si lahko preberete tudi na tej povezavi (sicer je v ang.), pa vendar je zelo poučno 😉.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *