Najin pes je »najjaci« na svetu 😍

Najin pes je »najjaci« na svetu 😍

Ponedeljek, 12.10.2020, dan 126

Ampak, sej to že veste ali ne😎?

Današnji popoldanski trening, oz. kot sem ga pred časom poimenovala »lulat pavza«, čeprav glede na dolžino je vse prej kot »pavza« (traja skoraj dobre pol ure😆)…skratka, danes se je najin frajer resnično izkazal nad poslušnostjo in znanjem, ki ga premore. Priznam, na trenutke sem bila prav presenečena nad njim, češ »Aja, kar tako s prve si to naredil?« 😳.

Zadnje čase dodajamo poleg že poznanih osnovnih vaj poslušnosti še povelje »okoli« in malce več poudarka smo začeli posvečati tudi vajam »na daljavo«.

Pri povelju »okoli« je mišljeno, da gre pes denimo okoli drevesa ali kakšnega drugega objekta na katerega razločno pokažeš s prstom. Conor je slednje povelje že na začetku precej hitro »zakapiral«, ampak je imel precejšnje probleme, kadar je šlo za menjavo različnih objektov, denimo enkrat to drevo, drugič drugo, pa tretje itd…, saj je skoz hodil okoli prvega 😆.

No danes je bila zgodba povsem drugačna, saj je vse oddelal tako, kot mu je bilo naročeno. Všeč mi je, da mu tudi menjava osnovne pozicije (torej od kod štarta) ne predstavlja skorajda nobenih težav več. Kot osnovno pozicijo mislim ali začne iz »poleg«, »vmes« ali »noga«.

Tudi delo »na daljavo« mu gre super…no…dokler ne pridemo do ukaza »spin« (obrat) haha…😆… Danes je celo enih 2-3x tudi to izvedel tako kot je treba, do trenutka, ko sem v roke vzela kamero, da bi trening posnela… no potem pa se je začela »komedija« in pes se je ob omembi povelja »spin« začel delat vrhunsko gluhega😆.

Nekako še nisem ugotovila zakaj mu »spin« na daljavo predstavlja takšen problem🤔? Morda ukaza še povsem ne razume, ali pa mu je problem, ker so moje kretnje z roko morda malce čudne….? Po drugi strani pa »spin« pred menoj izvede vedno brez problema, torej ukaz razume. Ne vem, bomo dali v naslednjih dneh več poudarka tudi temu.

Me pa zanima, ali imate tudi vi s svojimi kosmatinci kakšen problem pri izvajanju določene vaje ali trikca?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *