»Back in Time« …teta Puberteta 3.del in kakanje v hiši

»Back in Time« …teta Puberteta 3.del in kakanje v hiši

Ponedeljek, 23.11.2020, dan 168

Očitno zanimivim scenam in dogodivščinam še kar ni konec. Včeraj smo bili priča pravemu igralskemu podvigu, danes…pa smo se vrnili par mesecev nazaj. V obdobje, ko je bil Conor še miceni otročiček in je lulal ter občasno tudi kakal po hiši. Oz. če sem zelo natančna se je to zgodilo zgolj enkrat ponoči.

Danes, ko gre gospodič že proti 8 mesecu, pa mu pubertetni hormoni zgleda tako nagajajo, da je nočno kakanje na predpražniku pred vhodnimi vrati postala stalnica.

Prvič se je zgodilo iz sobote na nedeljo. Za dobro jutro naju je pred vhodnimi vrati pričakala ogromna rjava potička 💩. S Primožem sva se zgolj spogledala in skomignila z rameni….češ…ajde se zgodi. Še sreča, da ni bila driska 😆.

Ampak scena se je danes zjutraj žal ponovila. »Okej…. pa kaj Conorju ni jasno? Se mu je čisto utrgalo«, sem nejevoljno pomislila, med tem, ko sem se odpravila po robčke, da rjavo »presenečenje« pospravim. Jezno pogledam Conorja in vprašam »Kaj je bilo to? Ne znaš več držati? To je fuj!«. Lahko si mislite, da se je pes kot običajno naredil izjemno bogega, kot, da se mu dogaja največja krivica na svetu🙈.

Morda se kdo spomni par tednov nazaj, ko nama je ponoči uničil Primoževe Adidas natikače. Od takrat naprej je potem spal ponoči v hišnem boksu, saj mu preprosto nisva zaupala. Odkar se je »puberteta« malce umirila in sva opazila, da je njegova težnja po uničevanju izginila, sva mu ponovno pustila spati pri nama v spalnici. Ampak…očitno je tokrat eskaliralo na drugačnem »higienskem« in ne »uničevalnem« področju 😆.

Puberteta je izjemno zanimiv pojav….pri nas se kaže v valovih. Pride, drži dan, dva, včasih tri in izgine. Do sedaj se je kazala skozi uničevanje stvari, ki jih Conor prej sploh ni opazil, ali kot hiperaktivnost, kar me načeloma niti toliko ne moti, saj sem že večkrat »potarnala«, da si želim bolj aktivno malino. Prav tako se zna pes na trenutke narediti izjemno gluhega, ampak ok….načeloma nimam pripomb kaj se njegove poslušnosti in ubogljivosti tiče. Občasno se zgodi, da zanesljivost odpoklica malce pade, ampak tudi to ni nič tragičnega 😇.

Kakor koli že…bomo imeli naslednjih nekaj dni zaprta spalnična vrata, da se gospodič ne bo mogel ponoči prosto po Prešernu sprehajati po hiši in za seboj puščati »rjavih potičk«😎…