Conor, gospodinjska opravila in neuspešno učenje nove vaje

Conor, gospodinjska opravila in neuspešno učenje nove vaje

Ponedeljek, 30.11.2020, dan 175

Vprašanje za 1000 €😆. Poleg vseh trikcev in vaj, ki smo jih do danes naučili Conorja, se mi zdi vaja, da pes na ukaz drži v gobcu določeno stvar, najtežja. Sej ne, da sem sama to isto vajo pred časom jemala ful »zviška« češ….eh sej to pa ja ni težko, ko sem gledala različne IG profile, kjer vodnik daje psu v gobec od lesa, lista papirja, plastenke z vodo, do steklenega kozarca za pivo. Če vas zanima o čem govorim si poglejte tale posnetek.

Da se razumemo, držanje v gobcu za psa nevsakdanjih stvari, verjamem, da je precej težka naloga. Toda naučiti ga, da na ukaz v gobcu drži denimo zvezek ali samo njegovo igračo (cufo), pa sem si mislila, da ja ne more biti tako težko. Aha…spet moja naivnost in neizkušenost v pasjem svetu 🙈.

Razlog, da sem vajo jemala precej zlahka je tudi dejstvo, da Conor izredno dobro razume in obvlada ukaz »zgrabi« in »spusti«. Le-te se je zelo dobro naučil med borbeno igro, ki je pri nas praktično dnevno na sporedu. Kot že ime pove, gre za igro, kjer pes in vodnik vsak na svojo stran vlečeta igračo in je super za krepitev ugriza psa. Dodatno ga lahko med igro še naučite različnih ukazov, kot je »spusti«, »zgrabi«, »drži« tudi »prinesi«, ki se izkažejo za praktične v vsakdanjem življenju😉.  

Denimo pri pospravljanju 😇. Jap…dejansko sem ga naučila, da mi pomaga pri gospodinjskih opravilih. Sicer še je vajenec, ampak mu gre vedno bolje😆. Zgornji ukazi pridejo izredno prav, če mi pri prenašanju perila (iz ene sobe v garderobno omaro) pade iz rok zvitek nogavic. Takrat vedno izkoristim priložnost in ukažem Conorju, da mi nogavice prinese. Res, je da včasih traja, da mu potegne, kaj točno želim od njega, pa vendar, zakaj ne bi psa zamotila tudi na malce drugačen, gospodinjski način 😆.

Ravno včeraj mi je pomagal med slačenjem posteljnih rjuh. Zakaj bi jaz nosila rjuhe, če pa imam pomagača, sem si mislila in Conorju ukazala »Zgrabi odejo« in pokazala na preobleko od odeje. »Priden…sedaj pa prinesi sem« in sem šla v kopalnico, odprla koš za perilo in z besedami »Jaa…supeer…priden…jaa…prinesi….sem prinesi«, spodbujala Conorja, da je na koncu v koš odložil prevleko😆. Ko mu je uspelo, sem se počutla, kot da sem psa naučila, da si zna sam rit obrisat, po veliki potrebi 😂…haha….

Cufa na glavi – DA, v gobcu? Nikakor 😆

Ne glede na pamet in občasno hitro dojemanje najinega psa, sva totalno pogrnila, ko je šlo za učenje držanja predmetov oz. natančneje cufe v njegovem gobcu. Ni variante, da ga prepričaš, da naj cufo namesto igranja z njo, zgolj drži v gobcu. Še prej sva ga prepričala, da je pustil, da mu cufo položiva na glavo in je par sekund pri miru….da pa bi jo zgolj držal v gobcu….no way.

Verjetno se sprašujete, zakaj nama je omenjena vaja tako pomembna😎?

Se še spomnite, da sem pred kakšnim tednom ali dvema namignila, da za naše zveste sledilce oz. bralce pripravljava predbožično presenečenje🎄?

Jaa…malo še…., še par dni in gremo z najino prvo »mini kampanjo« live. Do sedaj naj povem zgolj to, da bova najinih 50 zvestih sledilcev oz. bralcev nagradila…oz. nagradila bova vaše pse🐶.

Toda do takrat je treba narediti še par primernih fotk…in da, prav ste razumeli, zamislila sva si prav posebno božično sceno, kjer pa imava za zdaj težave z nesodelovanjem glavnega igralca 😂. Ampak upam, da se v naslednjih dneh primerno spogajamo in bo gospodič oddelal tako kot se od njega pričakuje 😎.