Javlja se stric iz ozadja; slavljenec dneva

Javlja se stric iz ozadja; slavljenec dneva

Ponedeljek, 11.1.2021,dan 217

Leto je okoli in spet sem malce starejši. Danes je 11.januar, moj rojstni dan. Po dolgem času me je doletela čast, da napišem dnevni blog 😉. Sicer, bi si Pija želela, da bi bilo bolj pogosto vendar…priznam len sem kar se tega tiče. Mogoče bi bila lahko to ena od mojih novoletnih zaobljub, saj veste to so tiste katere se končajo po navadi pred koncem Januarja🙄.

No da ne dolgovezim z uvodom, kot že rečeno je danes moj rojstni dan. In to že 35 po vrsti…čeprav bi nekateri mogoče rekli šele, se sam bolj počutim kot, da jih imam 25.

Glede na to, da je delo od doma zadnje čase popularno sem tudi danes ˝delal˝ od doma. Sicer sem si privoščil malo daljši spanec, ampak vseeno. Pija se je že rano lotila moje rojstno dnevne torte/pite tarte tatin. Ena mojih najljubših sladic. Priznam, malo me je bilo strah, da se ji spet kaj ponesreči. Peče sicer dobre in lepe torte, ampak, ko jo mora zame jo zgleda izda trema ali mogoče stres in se ji nekako ponesreči. Okusno je vedno, oblika pa ni nujno, da je vedno po planu 😆.

Glede na to, da me je Pija zadnjih par dni zavajala s tem kaj dobim za darilo me je res firbec matral, kaj mi pripravlja😇. Vedel sem, da lahko pričakujem nekaj dražjega. Sumil sem, da dobim športno uro (čeprav je ne potrebujem) ampak zavajanje je uspelo. Dobil sem desko za kite in to ne kar eno. Ampak eno najnovejših. Celotna zadeva je bila zapakirana v veliko škatlo z dodatno obtežitvijo (kosi parketa) da se je skrila vsebina.

Glede nato, da je to v osnovi pasji blog, pa ne bi bilo slabo, da še rečem par besed čez Conorja. Priznati moram, da zadnje dneve malo ˝labaviva˝ kar se tiče šolanja Conorja po programu pasje šole Šavs. Pasje šolanje na daljavo in posledično snemanje treninga je malo tečno. Pogrešava predvsem direktne popravke s strani inštruktorice Brine. Pogosto se zgodi, da delava kaj narobe pa niti ne opaziva oz. ne veva. In glede na to, da smo se lotili tečaja višje poslušnosti so standardi izvedbe na zelo visokem nivoju. Primerjava s pasjo malo šolo je nesmiselna.

Kar se tiče popoldneva…preživeli smo ga v okolici Lipice. Izkoristila sva priložnost in Conorja zdivjala po okoliških pašnikih. Bil je lep sončen dan, ki ga je malo kazila dokaj močna burja.

No za zaključek obljubim, da se bom letos tudi jaz večkrat oglasil tukaj in napisal svoj pogled na Conorjevo Avanturo 😊

Pozdrav, Primož