Katero barvo ovratnice oz. povodca izbrati?

Katero barvo ovratnice oz. povodca izbrati?

Sobota, 23.1.2021, dan 229

Vprašanje, s katerim sva se ukvarjala praktično cel petek pa tudi del sobote. Obadva se zavedava, da imava lahko še ne vem kako nore in kvalitetne produkte, ampak, če kupcem ne bodo padli v oko, torej ne bodo lepih in privlačnih barv, nama slednje ne bo prav nič koristilo.

Morda se kdo izmed vas sprašuje kje se trenutno sploh nahajava z najinimi izdelki, oz. kdaj bodo slednji končno pripravljeni na prodajo. Iskreno… še sama točno ne vem. Okej, to ne pomeni, da bo trajalo še nekaj mesecev…bog ne daj, ampak, če sem še nekaj tednov nazaj polna vneme govorila, da bo to okoli 15.2, se sedaj bojim, da bo začetek marca bolj realen🙄.

Razlog se skriva v težavah z birokracijo, sploh pa v težavah pri nabavi nekaterih materialov.

Kaj se tiče birokracije sva na lastni koži ugotovila, da znajo biti Nemci resnično »trdi«, kadar je govora o pravilih. Ne vem kdo od vas pozna Vies evropski spletni sistem za preverjanje DDV številk. Hudič je ker v primeru s.p-ja omenjen sistem »vleče« tvoj stari naslov in ne naslov podjetja. V mojem primeru je bila zaradi te popolnoma nelogične finte cela štala pri nemškem dobavitelju; moj začasen naslov in tudi naslov mojega s.p-ja je namreč v Divači, med tem, ko sem stalno prijavljena v Mariboru🙃.

Še sreča, da je naš Furs izredno razumevajoč (res kapo jim dol, vsaj kaj se moje izkušnje z njimi tiče), sploh pa odziven in sem od njih uspela dobiti primerno potrdilo v angleškem jeziku, kjer je bilo vse razloženo kako in kaj. Skratka Nemci so se po dobrem tednu prigovarjanja vdali in sedaj končno lahko naročimo večjo pošiljko potrebnega materiala.

Ampak to še ni vse, največja »komedija« se dogaja okoli karabina, s katerim boš zapel psa na ovratnico. Najin dobavitelj aluminijastih komponent, nama je dva dni nazaj sporočil, da ga žal ne bo mogel dobavit, saj imajo s svojimi podizvajalci težave. Primožu tako ni preostalo drugega, kot da se je ponovno zakopal v splet in začel z iskanjem, za naju izredno ključne komponente. Spet se bom ponovila…če ti je top kvaliteta na prvem mestu, so trenutki, ko bi si sam najraje focn dal 😆…ampak tako je.

Potem tretja in na srečo zadnja stvar, pa so gurtne za ovratnice. Tekom testiranja se je pri najinih testirancih izkazalo, da imava sicer res (kar cel čas kot pokvarjena plošča ponavljam) zelo dobro kvaliteto materiala, ampak hudič je na trenutke njegova »uporabnost«. Denimo pasje ovratnice so res iz kvalitetnih gurtn (z njo lahko vlečeš avto), ampak zaradi debeline se težko regulirajo in verjetno bi kdo izmed vas zaradi tega izgubil živce 🙈. Ker si tega seveda ne želiva, sedaj iščeva alternativo, ki pa vseeno ne sme biti, da prav ste ugotovili slabe kvalitete 😎.

Potem za piko na I pri tematiki »gurtn« je izbira barv. Ko po dolgih urah iskanja najdeš pravega dobavitelja, ki ponuja vse širine gurtn (ovratnice želiva v šrini 20mm, 25mm in nujno 40mm), se zatakne pri barvah, saj so običajno za umret dolgočasne 🤦🏼… črna, siva, olivno zelena. V takem primeru se mu lepo zahvališ in greš iskat naprej.

Ampak najbolj adrenalinski pa je trenutek, ko najdeš vse od primernega materiala, širine, celo ogromno paleto barv ponujajo…toda glej ga zlomka, nikjer ne piše minimalna količina. Ko napišeš povpraševanje in uro ali dan kasneje odpiraš mejl, se počutiš kot da drgneš hitro srečko 😆. In potem ti dobavitelj na drugi strani vljudno napiše zelo ugodno ceno z mini opombico, »Minimal Order Quantity 3km«🤦🏼…no v takih primerih me res prime, da si grem od sile whiskey natočit.

Skratka….da ne bom danes zgolj jamrala. Kaj se tiče gurtna sva imela ta teden res srečo, saj sva našla nekaj res izjemno primernih dobaviteljev, eno pošiljko iz Anglije pa še čakamo.

Najbolj ste me razveselili včeraj vi, najini zvesti sledilci, saj ste izredno pridno sodelovali v anketi na Instagramu, kjer sva vas spraševala po izbiri barve ovratnic oz. povodcev. Glede na vaše odgovore, se bova potrudila, da jih bova v čim večjem obsegu upoštevala 😊.

Aja…drugače pa kaj se nasploh tiče odzivov testirancev na najine preostale izdelke, s tem mislim torbice za vodo, za priboljške in modularen pas, pa načeloma ni bilo večjih pripomb. Med drugim se je tekom testiranja izkazala potreba še po eni torbici, ki pa bo prišla prav vsakemu, tudi tistemu, ki nima psa….več o tem pa kdaj drugič 😉.