Piskajoča žogica za Conorjevih 10 mesecev

Piskajoča žogica za Conorjevih 10 mesecev

Nedelja, 7.2.2021, dan 244

Še dva meseca naju loči do trenutka, ko bo najin kosmatinec upihnil prvo svečko. Takrat ga bova lahko počasi začela jemati s seboj na daljše izlete v hribe, česar se resnično veselim.

Slednje je za zdaj tudi razlog, da ga ob obisku mojih staršev v Maribor večinoma ne vzameva s seboj, saj ga med najinim »pohodom« na moje ljubo Pohorje nimava kam dati. Po drugi strani pa žal hiša mojih staršev ni najbolj primerna za psa, sploh pozimi, saj je po celi hiši talno gretje plus »hoch glanz« parket. Verjetno razumete, da Conorju res ni niti najmanj prijetno bivati v hiši, kjer mora nositi copatke in so tla že v osnovi malce bolj »topla«…

Conor v novi “kući”

No in tako, sva tale vikend ponovno preživela sama v Mariboru, med tem, ko je Conor delal družbo Rajkotu (Primožev oče). Glede na prejeto fotko, ki mi jo je Rajko poslal v soboto sta se mogla imeti prav fajn, saj sta delala »kućo« za Conorjev zunanji boks. Verjetno se še spomnite nekaj mesecev nazaj, ko smo »otvorili« Conorjevo zunanje stanovanje😆. Stanovanje zato, ker je njegov zunanji boks tako velik kot kakšna garsonjera, meri namreč 25m2. Vem ja….malce sva pretiravala, pa vendar, če imaš okoli hiše ogromno prostora, zakaj pa ne.

Žal nama do danes še ni uspelo najti časa za gradnjo kuće, ki je praktično nujna oprema za vsak pesjak. No…pa naju je rešil Rajko in Conorju čez vikend zgradil »mini vilo« 😇. Kot vidite iz fotografije je poskrbel tudi za izolacijo v primeru, če bi mogel kosmatinec ob kakšnem hladnejšem vremenu dlje časa počakati v boksu, ko nas ne bi bilo doma.

Na drugi strani države, pa sva midva s Primožem vikend preživela dokaj ležerno, poleg nujnega obiska Pohorja, sva se doma »nažirala« maminih domačih krofov. Res hudo življenje….

Ob vrnitvi domov, sva se ustavila pri najinem dobavitelju, kjer sva prevzela končne komplete za šolanje psa. Zakaj so slednji tako posebni izveste več v naslednjih dneh, ko bom najine sledilce na Facebooku prosila, da nama pomagajo izbrati končno barvo 😉. Prvič bova tako javnosti pokazala fotografije najinih torbic za priboljške, ki so trenutno v različnih barvah.

Ob vrnitvi domov je Conorju, ko naju je po dveh dneh ponovno zagledal skoraj odpadel rep. Vedno znova sem ganjena ob njegovem pristnem veselju, ko naju zagleda po »daljši« odsotnosti. Tokrat sva imela zanj tudi mini darilce, piskajočo žogico s smešnim vzorcem zob narisanih na njej. Omenjeno žogico sem mu želela že večkrat kupiti, saj mi je zaradi vzorca posebej smešna 😂. Našla sva jo v trgovini Kosmatinčki, kjer sva se v petek na poti proti Mariboru ustavila, saj sva potrebovala novo zalogo hrane, priboljškov in žvečk.

Med brskanjem po trgovini sem zagledala omenjeno žogico in prav komaj čakala, da jo pokažem Conorju. Žal pa ta naš kosmatinec ni bil ne vem kako navdušen nad njo. Okej…sej se je igral z njo, ni pa bilo nekega hudega navdušenja 🙄. Na koncu se je bolj zadovoljil z Naturavetal govejo žvečilko (posušena koža glave goveda)….

Nič novega glede na njegovo požrešnost 😆.