Iskreno o sebi, problemih in kdaj bo začetek prodaje?

Iskreno o sebi, problemih in kdaj bo začetek prodaje?

Ponedeljek, 15.3.2021, dan 280

Zadnje dneve se soočam z izrednim pomanjkanjem kreativnosti. Dnevi, ko sem bloge pisala kot za šalo, so žal preteklost in zadnje tedne se mi nehote dogaja, da jih pišem iz obveze do vas. Slednje ne samo, da ni ok, ker verjetno noben od vas od mene ničesar ne pričakuje….bolj je problem, ker se moje »mantranje« najverjetneje čuti v besedah. Posledično pada branost bloga in čeprav se trudim ne obremenjevat se s številkami, me nižja branost vseeno obremenjuje in nehote »zatira« že tako nizko raven kreativnosti 🤦🏼.

Hudič je, da so zadnji tedni res svinjsko naporni in stresni, sploh psihično, ker s Primožem praktično vsak dan, brez vikendov delava, urejava, planirava, klicariva dobavitelje itd.. ter se v največji možni meri pripravljava na predviden začetek prodaje (kdaj bo, več v naslednjih vrsticah😎). Nekako sem se hotela distancirat v blogu od vseh problemov, ki jih praktični dnevno doživljava, saj menim, da ljudem morda res ni prijetno brati vsak dan vse samo slabo….Ampak, posledično se dogaja, da »težko glumim«, kako je vse kul, če pa ni kul☹. Če dejansko res NISEM kul, saj me vsi ti problemi res konkretno dotolčejo.

Bojda se vse zgodi z razlogom, ampak dajte mi res povedat, ko se človek poda na svojo poslovno pot, zakaj za boga mora iti res VSE narobe? Denimo, če posplošim, da sva za najine izdelke mogla nabavit; blago, gurtne, plastiko, aluminij, tkane všivne etikete in marketinški material (klikerji, vrečke za drekce, pasje flaške). Od vseh naštetih komponent zgolj s plastiko in blagom ni bilo težav. Težav v smislu, da ko si naročil, je prišlo v nekem normalnem roku.

Denimo pri tkanih všivnih etiketah je šlo narobe skoraj vse, kar je bilo možno. Popravljali so jih kar trikrat. Končno smo jih v petek dobili, ki pa so se včeraj, ko sva ponovno šla do najinega dobavitelja izkazale za delno »primerne«. Etiketa, ki bo na povodcu oz. ovratnici je skoraj preveč obrezana, kar pomeni, da se zažira v sam logotip oz. se mora ta, ki nama šiva izrecno potrudit, da zadeva nekako še izgleda.

Črtasta-roza gurtna, ki je prejela največ glasov, ko smo izbirali barve ovratnic.
Črtasta-roza gurtna (na fotki), ki je prejela največ glasov, ko smo izbirali barve ovratnic.

Potem kaj se tiče gurtn za povodce in ovratnice…sej ne vem kje naj začnem😢. Ker so nama vaše želje valda »svete« in je na spodnjo fotografijo pred dobrim mesecem dni in vprašanje »Kakšno barvo ovratnice izbrati?« največ glasov dobila črtasto-roza barva gurtne (prejela je toliko glasov, da nama sploh ni preostalo, da je nebi naročila 😆)…sva primorana imeti dva dobavitelja gurtn. Da je rok za izdelavo slednje roza okoli 30 dni + 5 dni za dostavo sva se nekako sprijaznila….ampak, da vse preostale barve iz Anglije hodijo že več kot teden dni, pa bodo verjetno hodile še vsaj en teden….to pa je višek.

Da se razumemo pošiljka iz Kitajske potrebuje z DHLom 2-3 delovne dni. Paket iz Nemčije pride v 2eh dneh. Ampak Anglija odkar je šlo z Brexitom vse k vragu, to pa je očitno povsem svojevrstna država 😠. Če vam povem, da sem v ponedeljek dogovorjena s fotografinjo za fotkanje vseh najinih izdelkov (čeprav danes manjka skoraj tretjina nujnih komponent), potem morda razumete mojo stisko.

Na srečo sva našla rešitev, da sva nekaj metrov vseh barv naročila še enkrat in izrecno zahtevala pošiljanje z DHLom (s katerim imamo pogodbo), ki jamči da bo pošiljka v roku par dni pri nas.

In zakaj za boga imamo fotkanje v ponedelejk? Ker sva si kot »deadline« za začetek prodaje zadala prvi teden v aprilu. Točen datum naj za zdaj še ostane skrivnost 😇. Če nas slučajno redno berete, pa boste točen datum predvidene prodaje tako ugotovili, saj je prvi teden aprila pri nas tudi en »poseben« pasji praznik 🙃.

O »problemih« in iskanju primernega karabina za naš povodec sem govorila prejšnji teden. Ta teden imava v planu slednji karabin tudi testirat pod pritiskom, saj se je pojavilo nekaj dvomljivcev, ki dvomi v njegovo trdnost. Poleg karabina bova stestirala tudi trdnost zaponke na ovratnici o kateri bom več pisala naslednji teden, ko boste končno lahko izvedeli več informacij o tej najini »skrivnostni« zaponki 😊.

Sej načeloma, če sem iskrena zadeve se premikajo in ne morem rečt, da ni nobena stvar pozitivna. Denimo vse punce, ki sem jih kontaktirala in prosila za fotkanje njihovih psov za Conor’s Adventure izdelke so nemudoma privolile, izjemno hitro sem se z vsemi uskladila. Plus pohvale, ki jih redno dobivava od mnogih najinih sledilcev so res zlata vredne ❤.

In čeprav sedaj skoraj NIČ ne gre po načrtu in so tudi momenti, ko mi možgani sploh več prav ne delajo….se zavedam, da ko bom odposlala prvi paket najini prvi stranki, bo poplačano VSE do zadnjega skravžljanega živca 😊…